Home » Brandend maagzuur » Zantac kopen

Het medicijn Zantac RX is bruikbaar in het geval van maagklachten. Specifiek gaat het dan om klachten die te maken hebben met de aanmaak van maagzuur. Het is namelijk een zogenaamde H2-antagonist. Daarmee kan de aanmaak van maagzuur tijdelijk worden verminderd waardoor verzachting van de klachten kan worden bereikt. Daardoor wordt brandend zuur of zure oprisping tegengegaan zonder dat daarbij te weinig zuur voor de spijsvertering overblijft. Het juiste gebruik is dan een belangrijke manier om dit voor elkaar te krijgen.

Zantac bestellen zonder recept ↓

Prijs Zantac € 47,75

  • Dosering: 150 mg. – 300 mg.
  • Prijs Zantac (incl. online consult): 60 tabletten – vanaf € 47,75

Zantac kopen

Wisselwerking tussen Zantac RX en andere klachten

Er is een flinke lijst aan geneesmiddelen die niet goed samengaan met Zantac RX. Het is belangrijk hier goed op te letten. Het gaat om middelen als pillen voor hartproblemen, antistollingsmiddelen, middelen tegen reuma of langdurige pijn, ontstekingsremmers, middelen tegen slapeloosheid, kalmerende middelen, bloedsuikerverlagende middelen zoals glipizide, middelen tegen schimmels en middelen ter behandeling van hiv. Voor alle middelen geldt dat niet elk medicijn tegen de betreffende aandoening ook niet samengaat met dit medicijn. Een arts kan hier daarom meer specifiek uitsluitsel over geven. Op die manier kan de juiste combinatie van medicijnen worden gemaakt.

Hoe is Zantac RX te gebruiken

Het is gebruikelijk om 300 mg zantac RX te gebruiken als volwassene. Dit kan op twee manieren. Soms wordt eenmaal een dosering van 300 mg voorgeschreven. In andere gevallen schrijft de dokter dagelijks twee innamemomenten van 150 mg voor. In dat geval moet er één ’s ochtends worden genomen en één ’s avonds met zo’n 12 uur ertussen. Het innemen kan gewoon in het geheel worden gedaan waarbij enkele slokken water worden genomen voor het doorslikken. In enkele gevallen, zoals bij ziektes die maagzuurproblemen meebrengen, kan een derde dosering van 150 mg worden toegevoegd. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij Zollinger-Ellison.

Actieve bestanddelen

In Zantac RX zit ranitidine als werkzame stof. Dit is de stof die geldt als de histamine-H2-antagonist. De stof gaat de productie van maagzuur tegen waardoor meer ontspanning ervaren kan worden. Op die manier krijgen bijvoorbeeld de slokdarm en de maag kans om te herstellen van de klachten die ervaren worden.