Home » Brandend maagzuur » Zantac kopen

Zantac glaxosmithklineZantac wordt gebruikt om maagklachten beter te verdragen maken. Dat komt omdat dit medicijn een uitwerking heeft op de hoeveelheid maagzuur die in de maag te vinden is. Daardoor kan het helpen bij brandend maagzuur, pijn in de maag, een opgeblazen gevoel, misselijkheid, maagzweren en darmzweren. Soms wordt het ook voorgeschreven om de maag te beschermen tegen schade die door andere medicijnen kan worden aangebracht. Het is een snelwerkend medicijn waarvan de werking ook lang aan kan houden. Dit is belangrijk met het oog op de klachten die bestreden moeten worden.

Zantac bestellen zonder recept ↓

Prijs Zantac vanaf € 47,75

  • Dosering: Zantac Ranitidine Hydrochloride 150 mg – 300 mg – siroop
  • Prijs Zantac RX (incl. online consult): tabletten of siroop – vanaf € 47,75

Zantac kopen zonder receptDe bijwerkingen van het medicijn Zantac

Ook voor Zantac geldt dat er bijwerkingen kunnen optreden wanneer het gebruikt wordt. Dat is in het geval van dit medicijn echter wel zeer beperkt. Er zijn wel veel verschillende soorten bijwerkingen, maar allemaal komen ze in minder dan een procent van de gevallen voor. De klachten die het betreft zijn: hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, maag-darmklachten zoals misselijkheid, diarree en braken, spier- en gewrichtspijnen, wazig zien, verwardheid, depressies, hallucinaties, ontsteking van de alvleesklier, ontsteking van de lever en in sommige gevallen allergieën vanwege overgevoeligheid. Pas in alle gevallen goed op en raadpleeg waar nodig de arts.

Hoe Zantac te gebruiken?

Het medicijn kan in verschillende vormen worden voorgeschreven. Het kan gaan om tabletten, een drank, bruistabletten of injecties. Deze laatste worden eigenlijk alleen in het ziekenhuis gegeven. De tabletten en drank kunnen voor één of meerdere keren per dag worden voorgeschreven. Het is belangrijk om de innamemomenten zo goed als mogelijk over de dag te verdelen. De lengte van de duur van het gebruik kan variëren per klacht. In de meeste gevallen zal het ergens tussen de vier en acht weken betreffen voor de klacht bestreden is.

Werkzame stoffen in Zantac

Zantac is een middel waarin ranitidine als werkzame stof is opgenomen. Dit is een stof die onder de maagzuurremmers valt en ook wel bij de H2-blokkers hoort. De blokkers bestrijden de klachten door te zorgen dat de aanmaak van maagzuur wordt afgeremd. Dit kan al binnen een halfuur optreden. Op deze manier kan het maagvlies gemakkelijker genezen en nemen de problemen af.

Vergelijkbare medicijnen brandend maagzuur

  • Lansoprazol
  • Losec
  • Omeprazol
  • Zoton FasTab