Home » Brandend maagzuur » Pariet

Pariet, met als werkzame stof rabeprazolnatrium, is een medicijn dat behoort tot de protonpompremmers (PPI’s). Deze medicatie is alleen op recept verkrijgbaar. Dit kunt u onder meer regelen via een online apotheek, zoals Treated en Dokteronline. Voor het eerste gebruik is het van belang om de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet wat de gebruiksinstructies zijn en welke bijwerkingen er mogelijk zijn.

Pariet bestellen zonder recept ↓

Pariet vanaf € 71,95

  • Dosering: Pariet Rabeprazole sodium 10 mg – 20 mg
  • Prijs Pariet (incl. online consult): vanaf € 71,95
3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:
Nederland:
België:

De toepassingen van Pariet

ParietPariet wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van aandoeningen waarbij de maagzuurproductie te hoog is. Dit omvat gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), waarbij maagzuur terugvloeit in de slokdarm en ongemak veroorzaakt. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van maag- en twaalfvingerige darmzweren, evenals voor de langdurige behandeling van het Zollinger-Ellison-syndroom, een zeldzame aandoening waarbij tumoren maagzuur in overmaat produceren.

De gebruiksaanwijzing van Pariet

Het is van cruciaal belang om de gebruiksaanwijzing van Pariet nauwkeurig te volgen om de beste resultaten te behalen. Volg ook altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. Over het algemeen gelden de volgende instructies:

  • Neem Pariet in zoals voorgeschreven door uw arts. De dosering kan variëren, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld;
  • Pariet kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Volg echter de instructies van uw arts en probeer het op hetzelfde tijdstip elke dag in te nemen;
  • Slik de tablet in zijn geheel door met een glas water. Kauw, breek of plet de tablet niet;
  • Neem Pariet regelmatig in, zelfs als u zich beter voelt. Stop niet met de behandeling zonder overleg met uw arts;
  • Heeft u problemen met het doorslikken van de tablet? Raadpleeg dan uw arts voor alternatieve toedieningsmethoden.

Hoewel Pariet effectief is voor veel mensen, zijn er situaties waarin het mogelijk niet geschikt is. Overleg met uw arts als u allergisch bent voor een van de ingrediënten van Pariet, als u zwanger bent, borstvoeding geeft of zwanger wilt worden of leverproblemen heeft. Zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare medicatie en kruidenpreparaten. En het verstrekken van een volledige medische geschiedenis stelt uw arts in staat om de geschiktheid van Pariet voor uw specifieke situatie te beoordelen.

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Net als bij het gebruik van andere medicijnen, kunnen ook bij het gebruik van Pariet bijwerkingen optreden. U kunt onder meer last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, maagpijn, verstopping of diarree. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals allergische reacties. Raadpleeg uw arts als u bijwerkingen ervaart, vooral als ze aanhouden of verergeren.

Pariet bijsluiter

Online aanschaffen van Pariet

Pariet is een receptplichtig medicijn, maar het is mogelijk om het online aan te schaffen via gecertificeerde online apotheken, zoals Treated. Door een online medische vragenlijst in te vullen, kan een gekwalificeerd arts uw geschiktheid voor het medicijn op basis van uw medische geschiedenis beoordelen. Na goedkeuring wordt Pariet discreet naar uw huisadres verzonden. Het online medisch consult bij Treated is inbegrepen bij de prijs. U weet dus zeker dat u niet voor extra kosten komt te staan.