Home » Blissel Vaginale Gel

Wat is Blissel Vaginale Gel?

Blissel Vaginale Gel is een medicinaal product dat wordt gebruikt voor de behandeling van vaginale infecties en vaginale ongemakken bij vrouwen. Deze gel is ontworpen om verlichting te bieden bij symptomen zoals jeuk, irritatie, abnormale afscheiding en een branderig gevoel in het vaginale gebied. In deze tekst zullen we de werking, het gebruik en mogelijke bijwerkingen van Blissel Vaginale Gel bespreken.

Blissel Vaginale Gel bestellen zonder recept ↓

Prijs Blissel Vaginale Gel vanaf € 66,95

  • Dosering: Blissel Vaginale Gel Estriol
  • Prijs Blissel Vaginale Gel (incl. online consult): vanaf € 66,95 per behandeling.

3 online apotheken waar u veilig, discreet en snel Blissel Vaginale Gel kunt aanschaffen:

Nederland:
België:

Zo werkt Blissel Vaginale Gel

Blissel Vaginale GelBlissel Vaginale Gel bevat onder andere de werkzame stof clotrimazol, een antischimmelmiddel. Clotrimazol werkt door het bestrijden van schimmelinfecties die vaginale ongemakken kunnen veroorzaken. Schimmels zoals Candida albicans kunnen zich vermenigvuldigen in de vaginale omgeving en infecties veroorzaken zoals vaginale spruw. Clotrimazol werkt door de celwand van deze schimmels te beschadigen, waardoor ze afsterven. De verzwakte cellen kunnen dan door ons eigen immuunsysteem opgeruimd worden, waardoor de infectie verdwijnt.

Zo gebruikt u Blissel

Het gebruik van Blissel Vaginale Gel is niet ingewikkeld. Het middel wordt meestal geleverd met een applicator voor vaginaal gebruik. Uw arts kan u uitleggen hoe u deze dient te gebruiken, maar u kunt ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing vinden in de bijsluiter. Over het algemeen gelden in ieder geval de volgende instructies:

  • Was uw handen grondig voordat u de gel aanbrengt;
  • Vul de applicator met de voorgeschreven hoeveelheid gel. Uw arts heeft u verteld welke dosering u dient te gebruiken, maar u kunt hiervan ook een overzicht vinden in de bijsluiter;
  • Lig op uw rug met licht gebogen knieën of sta rechtop met één voet op een verhoogd oppervlak;
  • Breng vervolgens voorzichtig de applicator in de vagina in en duw de zuiger in om de gel vrij te geven.
  • Verwijder de applicator en gooi deze weg;
  • Was uw handen grondig na gebruik.

Het is belangrijk om de instructies van uw arts of de aanwijzingen in de bijsluiter nauwkeurig op te volgen, zeker als het gaat om de dosering of de duur van de behandeling. Meestal dient Blissel Vaginale Gel gedurende een bepaald aantal dagen aangebracht te worden, maar dit is afhankelijk van de aard en ernst van de vaginale infectie.

Blissel Vaginale Gel bijsluiter

De bijwerkingen van Blissel

Zoals bij elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Blissel Vaginale Gel. De meeste bijwerkingen zijn mild en tijdelijk van aard. Sommige vrouwen kunnen een lichte branderigheid of irritatie ervaren na het aanbrengen van de gel. Dit is meestal van voorbijgaande aard en zou na verloop van tijd moeten verdwijnen. In sommige gevallen kan jeuk optreden als reactie op de gel. Dit zou ook vanzelf moeten verdwijnen, maar als de jeuk aanhoudt of verergert, dient u uw arts te raadplegen. En het is zeldzaam, maar sommige mensen kunnen allergische reacties ervaren op de bestanddelen van de gel.

Als u symptomen zoals huiduitslag, zwelling, jeuk, duizeligheid of moeite met ademhalen ervaart, stop dan onmiddellijk met het gebruik van de gel en zoek medische hulp. Het is van groot belang om eventuele bijwerkingen altijd te melden aan uw arts, vooral als ze aanhouden of verergeren. Uw arts kan de situatie dan beoordelen en als het nodig is de behandeling aanpassen.