Home » Blaasontsteking » Trimethoprim kopen
Trimethoprim AlmusTrimethoprim is een medicijn dat wordt ingezet om de groei van bacteriën te bestrijden. Om die reden kan het onder de antibiotica worden geschaard. Het is vooral van waarde wanneer blaasontsteking moet worden bestreden of voorkomen. Daarnaast kan het worden gebruikt om infectieklachten aan de luchtpijp of longen te behandelen. Omdat het een antibioticum betreft zijn er wel een aantal zaken waarop gelet moet worden als het gaat om gebruik en om uitwerking van het middel. Deze informatie kan dus van enig belang zijn voor tot gebruik wordt overgegaan.

Trimethoprim bestellen zonder recept ↓

Prijs Trimethoprim € 58,49

  • Dosering: Trimethoprim 200 mg – Oral Suspension 50 mg
  • Prijs Trimethoprim (incl. online consult): Pillen & Flacon – € 58,49

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Trimethoprim kopen zonder receptBijwerkingen Trimethoprim

De belangrijkste bijwerkingen van Trimethoprim zijn maag- darmklachten en huiduitslag en jeuk. Deze klachten komen bij ongeveer één op die tien mensen die het middel gebruiken voor. In veel zeldzamere gevallen kan het ook gaan om een pijnlijke mond of tong, verkleuring van de tanden of tong en een verhoogde kans op hersenvliesontsteking. Ook is er altijd een mogelijkheid dat er allergie voor de werkzame stoffen bestaat. In dat geval moet direct gestopt worden zodra de allergische reactie wordt waargenomen. Het kan in het geval van alle bijwerkingen slim zijn om de dokter te raadplegen.

Hoe Trimethoprim gebruiken?

Trimethoprim komt in de vorm van tabletten. Deze moeten in het geheel worden ingeslikt, mogelijk met behulp van een aantal slokken water. Het aantal momenten van inname per dag kan afhangen van de klacht die behandeld wordt. Blaasontsteking wordt bijvoorbeeld met één dosis per dag behandeld. Andere klachten kunnen vragen om meerdere doses per dag. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om deze goed over de dag te verdelen. Maak de gehele kuur, meestal tussen de drie en tien dagen, af om zeker te zijn van een optimaal effect.

Actieve bestanddelen

Trimethoprim is zelf de werkzame stof die in deze tabletten te vinden is. Het is vaak ook zo dat dit antibioticum in andere medicijnen te vinden is die onder andere merknamen verkocht worden. De bestanddelen bestrijden bacteriën door te zorgen dat deze niet verder kunnen groeien en daardoor vervolgens sterven. Om die reden is het afmaken van de kuur ook belangrijk. Zo wordt gezorgd dat alle bacteriën die de infectie veroorzaken worden aangepakt en de klacht niet zal terugkeren.

Vergelijkbare medicijnen blaasontsteking

  • Suprax
  • Ciprofloxacine
  • Nitrofurantoïne
  • Ofloxacine