Home » Blaasontsteking » Nitrofurantoïne kopen
Nitrofurantoïne MylanWie Nitrofurantoïne voorgeschreven krijgt heeft te maken met een blaasontsteking die behandeld of juist voorkomen moet worden. Er zijn verschillende varianten van dit middel, zo is er een capsule, maar bestaat ook een drankvariant. Het medicijn werkt door de bacteriën die de ontsteking veroorzaken te doden. Vaak is al snel merkbaar, tussen twee en drie dagen, dat het middel werkt. Wel is het belangrijk om het medicijn in kuurvorm te nemen en daarom aan heel specifieke richtlijnen te houden. Zo werkt het op zijn best. Let hier dus wel altijd goed op.

Nitrofurantoïne bestellen zonder recept ↓

Prijs Nitrofurantoïne € 57,80

  • Dosering: 50 en 100 mg. capsules
  • Prijs Nitrofurantoïne (incl. online consult): vanaf 20 capsules – € 57,80
Nitrofurantoïne kopen zonder recept

Heeft Nitrofurantoïne bijwerkingen?

Nitrofurantoïne komt bij ongeveer tien tot twintig procent van de gebruikers met bijwerkingen zoals maag-darmklachten, diarree, buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn, slaperigheid, duizeligheid, verkleuring van de urine of tijdelijke haaruitval. Soms kan een infectie aan de blaas ontstaan. Andere bijwerkingen die voor kunnen komen, maar wel minder vaak, zijn bijvoorbeeld overgevoeligheidsklachten zoals jeuk, roodheid en zwellingen. Dit duidt op een allergie en is dus een teken dat er gestopt moet worden met het gebruik van dit medicijn. De arts moet dan bekijken welke alternatieve oplossing gevonden kan worden. Wanneer dit niet wordt gedaan kunnen blaren op het lichaam ontstaan en kunnen de longen geïnfecteerd raken.

Hoe Nitrofurantoïne te gebruiken?

Het gebruik van Nitrofurantoïne gebeurt in kuurvorm. Het is voor zowel de capsules, de capsules met vertraagde afgifte als voor de drank van belang dat de inname momenten zo goed mogelijk over de dag gespreid worden. De kuur duurt 5 tot 7 dagen en moet in het geheel worden ingenomen. Wanneer een dosis vergeten wordt, moet deze helemaal aan het einde van de kuur alsnog worden ingehaald. Pas wel op dat de klachten al tijdens de kuur moeten verminderen. Is dit niet het geval, neem dan contact op met de arts hierover.

Actieve componenten

Nitrofurantoïne is zowel de naam van het medicijn als van het actieve bestanddeel. Deze stof valt onder de antibiotica. Dat betekent dat het virussen of bacteriën kan remmen waardoor klachten afnemen. In het geval van dit middel doodt het de bacteriën die blaasontsteking veroorzaken. Afhankelijk van de omstandigheden duurt dit 5 tot 7 dagen.

Vergelijkbare medicijnen blaasontsteking

  • Suprax
  • Trimethoprim
  • Ciprofloxacine
  • Ofloxacine