Home » Astma » DuoResp

DuoResp is een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van luchtwegaandoeningen, zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD). Dit medicijn combineert twee actieve ingrediënten, formoterol en budesonide, om ontstekingen in de luchtwegen te verminderen en de luchtwegen te verwijden.

DuoResp bestellen zonder recept ↓

DuoResp vanaf € 119,95

  • Dosering: DuoResp Budesonide, Formoterol
  • Prijs DuoResp (incl. online consult): vanaf € 119,95
3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:
Nederland:
België:

De werking van DuoResp

DuoRespDuoResp bevat twee actieve ingrediënten. Het ene is budesonide. Dit is een corticosteroïde die ontstekingen in de luchtwegen vermindert. Ontstoken luchtwegen zijn een kenmerk van luchtwegaandoeningen zoals astma en COPD. Budesonide helpt om de ontsteking onder controle te houden, waardoor de luchtwegen minder gevoelig worden voor prikkels die benauwdheid en kortademigheid kunnen veroorzaken. Het tweede actieve ingrediënt is formoterol. Dit is een bronchodilatator die de spieren rond de luchtwegen ontspant en de luchtwegen verwijdt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om lucht in en uit de longen te laten stromen. Formoterol werkt snel en verlicht snel symptomen zoals kortademigheid. De combinatie van deze twee ingrediënten in DuoResp zorgt voor een effectieve behandeling van luchtwegaandoeningen.

De gebruiksaanwijzing van DuoResp

Om DuoResp effectief en veilig te gebruiken, is het belangrijk om de juiste gebruiksinstructies te volgen. Volg altijd de voorschriften van uw arts. De dosering kan variëren afhankelijk van de ernst van je aandoening, dus neem contact op met uw arts of apotheker voor de juiste doseringsinstructies. DuoResp wordt toegediend via een inhalator. Het is van cruciaal belang om de juiste inhalatietechniek te beheersen. Vraag uw arts of apotheker een demonstratie wanneer u niet zeker weet of u de juiste techniek heeft.

Verder is het van belang de medicatie regelmatig te gebruiken, ook wanneer u geen symptomen heeft. DuoResp is namelijk een onderhoudsmedicatie die ontsteking onder controle houdt en helpt nieuwe oplevingen van de klachten te voorkomen. Als u merkt dat uw symptomen verergeren of als u bijwerkingen ervaart, zoals tremoren, nervositeit of hartkloppingen, neem dan onmiddellijk contact op met een arts. Verander nooit de dosering zonder overleg met een zorgverlener. Houd er daarnaast rekening mee dat wordt aanbevolen om uw mond grondig te spoelen na een toediening. Dit verkleint de kans op het krijgen bijwerkingen in de mond, zoals schimmelinfecties. Corticosteroïden onderdrukken het immuunsysteem in de mond, waardoor u daar vatbaarder bent voor klachten.

DuoResp bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel DuoResp effectief is bij de behandeling van luchtwegaandoeningen, kunnen er bijwerkingen optreden. Niet iedereen zal deze bijwerkingen ervaren, en sommige mensen kunnen gevoeliger zijn dan anderen. Enkele mogelijke bijwerkingen van DuoResp zijn onder andere:

  • Sommige mensen kunnen last krijgen van hoofdpijn na het gebruik van DuoResp. Dit is meestal mild van aard;
  • Formoterol kan bij sommige gebruikers tremoren (trillen) veroorzaken. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt na verloop van tijd;
  • Sommige mensen kunnen zich nerveus of rusteloos voelen na het gebruik van DuoResp;
  • Formoterol kan in sommige gevallen hartkloppingen veroorzaken. Als dit aanhoudt of verergert, raadpleeg dan je arts.

Het is belangrijk om alle bijwerkingen te melden aan je arts, vooral als ze aanhouden of verergeren. Uw arts kan de behandeling aanpassen of alternatieven overwegen als dat nodig is.

DuoResp en de behandeling van luchtwegaandoeningen

DuoResp is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van luchtwegaandoeningen, met name chronische obstructieve longziekte (COPD), maar ook astma. Het is een combinatie van twee werkzame stoffen: budesonide en formoterol.