Home » Astma » Astma puffer Kruidvat

Astma puffer Kruidvat – Is dit mogelijk?

Heeft u een astma puffer nodig? Dan is het belangrijk om te weten dat deze niet te koop is via drogisterijen zoals Kruidvat. Een astma puffer is namelijk alleen op recept verkrijgbaar, bijvoorbeeld via de online apotheek. Vind twee geregistreerde Online Apotheken hieronder. 

Astma puffer online ↓

Prijs astma medicatie vanaf € 39,25

  • Vorm: luchtwegverwijders en onstekingremmers
  • Prijs astma puffer (incl. online consult): vanaf € 39,25

2 online apotheken waar u veilig, anoniem en snel een online consult kunt krijgen:

Verschillende astma puffers

Astma puffer KruidvatEr zijn twee verschillende soorten astma medicatie verkrijgbaar in een puffer. Er zijn luchtwegverwijders, die ervoor zorgen dat de longbuisjes wijder worden. En er zijn ontstekingsremmers, die ervoor zorgen dat de ontsteking in de longen afgeremd wordt. In sommige gevallen worden de medicijnen bij elkaar gevoegd in één puffer. Zo kunnen met één puffer twee verschillende medicijnen ingeademd worden. Welke medicatie voor u het meest geschikt is, hangt af van hoe erg uw klachten zijn en hoe vaak er u er last van heeft. Uw arts kan beoordelen welke optie voor u het beste is.

Salbutamol: een luchtwegverwijder

Een voorbeeld van een luchtwegverwijder is het geneesmiddel Salbutamol. Dit middel kan niet alleen worden voorgeschreven bij astma, maar ook bij COPD. Het wordt ook verkocht onder de naam Ventolin, maar in dit medicijn is de werkzame stof dezelfde. Doorgaans merkt u al binnen vijf minuten na inademen van de medicatie dat het werkt. U wordt dan minder benauwd en dat effect kan vier tot zes uur aanhouden. Houd er wel rekening mee dat het lastig kan zijn om Salbutamol in te ademen. De arts of apotheker zal u uitleggen hoe u het kunt toedienen. Handig om te weten is dat er verschillende soorten inhalatieapparaatjes zijn. Wanneer het ene apparaat niet werkt, kunt u proberen of het met een ander apparaatje beter gaat. Salbutamol kan bijwerkingen geven, zoals ook andere medicatie dit kan. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van irritatie van keel of mond en een vieze smaak.

Symbicort

Symbicort is een voorbeeld van combimedicatie. Dit geneesmiddel bevat niet alleen een luchtwegverwijder (formoterol), maar ook een ontstekingsremmer (budesonide). Ook Symbicort kan voorgeschreven worden bij zowel astma als COPD. Na het gebruik van de puffer kunt u tot wel 12 uur effect bemerken. Aangeraden wordt om het middel op vaste tijdstippen te gebruiken, zodat de kans op het vergeten van een dosering kleiner is. Gebruikt u het regelmatig, dan zal u minder vaak benauwd zijn. U kunt Symbicort ook gebruiken wanneer u een actieve aanval van benauwdheid heeft. Na toediening zal u al na een paar minuten verbetering merken. Door het gebruik van dit middel kunt u wel bijwerkingen ervaren, zoals irritatie van keel en mond, schimmelinfecties en heesheid. Aangeraden wordt daarom om uw mond goed te spoelen nadat u geïnhaleerd heeft. Zo verkleint u de kans op het krijgen van bijwerkingen.

Astmamedicatie via de online apotheek

Astmamedicatie is niet vrij verkrijgbaar via Kruidvat, Trekpleister en Etos. Heeft u een recept? Dan kunt u de medicatie wel bestellen via de online apotheek. Uw bestelling wordt gecheckt door een arts en na goedkeuring krijgt u de medicatie snel thuisbezorgd. U hoeft hier de deur dus niet voor uit.