Home » Astma » Airflusal

Airflusal is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van luchtwegaandoeningen zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD). Dit medicijn valt onder de categorie van inhalatiecorticosteroïden en het wordt voorgeschreven om ontstekingen in de luchtwegen te verminderen. Zo worden de symptomen van deze aandoeningen verlicht.

Airflusal bestellen zonder recept ↓

Airflusal vanaf € 122,95

  • Dosering: AirFluSal Fluticason propionate, salmeterol xinafoate
  • Prijs AirFluSal (incl. online consult): vanaf € 122,95
3 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:
Nederland:
België:

De werking van Airflusal

AirflusalAirflusal bevat het actieve ingrediënt fluticasonpropionaat. Deze stof behoort tot de groep van corticosteroïden. Corticosteroïden zijn sterk ontstekingsremmende stoffen die de ontstekingsreacties verminderen die vaak voorkomen bij aandoeningen zoals astma en COPD. Als Airflusal wordt geïnhaleerd via een inhalator, komt het geneesmiddel rechtstreeks in de luchtwegen terecht. Daar bindt fluticasonpropionaat zich aan specifieke receptoren in de longen. Dit vermindert de ontstekingsreactie en remt de vrijlating van ontstekingsmediatoren af. De vernauwing in de luchtwegen verminderd hierdoor en ademhalen wordt makkelijker. Dit helpt de frequentie en de ernst van symptomen zoals kortademigheid, hoesten en piepende ademhaling te verminderen. Zorg dat uw arts bij het voorschrijven van dit middel weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan beoordelen of hier in uw geval sprake van kan zijn.

De gebruiksaanwijzing van Airflusal

Het juiste gebruik van Airflusal is essentieel. Zo bereikt u de beste resultaten en verkleint u de kans op mogelijke bijwerkingen. Meestal gelden voor dit middel in ieder geval de volgende instructies voor gebruik:

  • Volg de aanwijzingen van uw arts goed op. Airflusal moet altijd worden voorgeschreven door een arts of een gekwalificeerde zorgverlener. Volg strikt hun aanwijzingen met betrekking tot de dosering en het gebruiksschema;
  • Na inhalatie van Airflusal is het aanbevolen om uw mond met water te spoelen en het water uit te spugen. Dit helpt om eventuele resten van het medicijn uit de mond te verwijderen en mogelijke bijwerkingen zoals schimmelinfecties in de mond te voorkomen;
  • Als u Airflusal gedurende langere tijd gebruikt, kan het nodig zijn om regelmatig uw longfunctie te laten controleren door een arts om ervoor te zorgen dat de behandeling effectief is;
  • Airflusal is geen snelwerkend geneesmiddel en mag niet worden gebruikt voor het verlichten van acute astma-aanvallen. Heeft u te maken met een plotselinge verergering van symptomen? Gebruik dan een snelwerkende inhalator.

Airflusal bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Als u Airflusal gebruikt kunt u niet alleen positieve effecten bemerken, maar ook te maken krijgen met bijwerkingen. Langdurig gebruik van Airflusal kan het risico op schimmelinfecties in de mond en keel verhogen. Sommige mensen ervaren heesheid of stemveranderingen bij het gebruik van Airflusal. Als dit aanhoudt of verergert, dient u een arts te raadplegen. Ook hoofdpijn kan een bijwerking zijn van dit geneesmiddel, al is dit dan vaak in milde vorm. In zeldzame gevallen kunt u allergische reacties ervaren, zoals huiduitslag, jeuk, zwelling van het gezicht, lippen of tong, of moeite met ademhalen. Bij het optreden van deze symptomen moet onmiddellijk medische hulp worden ingeroepen.