Home » Anticonceptie » Desogestrel

Wat is Desogestrel?

Wilt u een zwangerschap voorkomen? Er kunnen dan diverse manieren van anticonceptie gebruikt worden. Desogestrel is hier een voorbeeld van. Welke vorm van anticonceptie het beste bij u past kunt u met uw arts bespreken.

Desogestrel bestellen zonder recept ↓

Prijs Desogestrel € 66,50

  • Dosering: Desogestrel 0,075 mg
  • Prijs Desogestrel (incl. online consult): tabletten – vanaf € 66,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Desogestrel gebruikt?

DesogestrelIn Desogestrel zit een klein beetje van een bepaald vrouwelijk geslachtshormoon; desogestrel. Desogestrel is een progestageen. Dit geneesmiddel bevat slechts één werkzame stof, terwijl in andere pillen vaak twee stoffen zitten. Deze bevatten naast progestageen ook oestrogeen. De stof desogestrel zorgt ervoor dat zaadcellen de baarmoeder niet kunnen binnendringen. Een combinatiepil (met twee werkzame stoffen) zorgt er daarnaast voor dat er geen rijping van de eicel plaatsvindt. Dit laatste wordt door Desogestrel dus niet voorkomen. Toch is ook Desogestrel een betrouwbare anticonceptiepil, die goed gebruikt kan worden door vrouwen die niet tegen oestrogeen kunnen.

Zo gebruikt u Desogestrel

Om deze medicatie goed te laten werken, is het van belang dat u de aanwijzingen van de arts goed opvolgt en de instructies uit de bijsluiter opvolgt. Voor dit middel gelden de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • Dit middel wordt geleverd in strips van 28 tabletten. Volg bij gebruik de pijltjes op het folie. Ook de dagen van de week staan op de strip vermeld;
  • Start een nieuwe strip met een tablet uit het bovenste rijtje;
  • Slik de pil dagelijks rond hetzelfde tijdstip, met wat water en zonder te kauwen;
  • Is de strip leeg? Dan gaat u de volgende dag (dus zonder stopweek) door met de volgende strip.

Start u met dit middel? Kijk dan in de bijsluiter wanneer het juiste moment is om de eerste tablet te slikken.

Mogelijke bijwerkingen van Desogestrel

Tijdens het gebruik van Desogestrel kunt u bijwerkingen ervaren. In enkele gevallen kan het gaan om ernstige bijwerkingen, zoals trombose of borstkanker. Vermoed u zo’n ernstige bijwerking? Raadpleeg dan direct een arts. Verder kunt u te maken krijgen met doorbraakbloedingen of spotting; onregelmatig bloedverlies uit de vagina. Ook kunt u last krijgen van bijwerkingen zoals een neerslachtige stemming, minder zin in seks, stemmingswisselingen, acne, pijnlijke borsten, misselijkheid, toename in gewicht, vaginale infecties.