Home » Antibiotica » Ciproxin

Wat is Ciproxin?

In het geneesmiddel Ciproxin zit de werkzame stof ciprofloxacine. Deze stof is een soort antibioticum, die behoort tot de groep fluorchinolon. Infecties kunnen verdwijnen doordat deze antibiotica bepaalde soorten bacteriën doden.

Ciproxin bestellen zonder recept ↓

Prijs Ciproxin € 55,50

  • Dosering: Granulaat en oplosmiddel voor orale suspensie
  • Prijs Ciproxin (incl. online consult): vanaf € 55,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waarvoor wordt Ciproxin gebruikt?

CiproxinEr zijn diverse aandoeningen waarbij Ciproxin ingezet kan worden als behandelmethode. Het gaat bij volwassenen dan onder meer urineweginfecties, luchtweginfecties, langdurige of regelmatig terugkerende bijholte- of oorinfecties. Ook bij infecties van de geslachtsorganen, in de buikholte of het maagdarmstelsel kan dit middel gebruikt worden. In sommige gevallen wordt het preventief ingezet, bijvoorbeeld om infecties door bepaalde bacteriën te voorkomen, of wanneer er antrax is ingeademd. In sommige gevallen is wordt er naast Ciproxin nog een ander antibioticum ingezet. Ook kinderen kunnen dit antibioticum in sommige gevallen voorgeschreven krijgen, bijvoorbeeld bij gecompliceerde urineweginfecties.

Zo gebruik u Ciproxin

Het is belangrijk dat u wanneer u medicatie gebruikt de aanwijzingen van uw arts of apotheker goed opvolgt. Juist gebruik zorgt er namelijk voor dat de medicatie het beste werkt. Welke dosering noodzakelijk is hangt af van de aandoening en de ernst van de aandoening waar u mee te maken heeft. Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt en welke medische problemen u verder nog heeft. In sommige gevallen kan dit middel namelijk beter niet voorgeschreven worden. Zo kan er een ongewenste wisselwerking optreden met andere medicatie.

Deze medicatie wordt geleverd in de vorm van een suspensie, die u vaak zelf nog moet mengen. Dit kan als volgt:

  • Open beide flessen, dus de bruine fles (met granulaat) en de witte fles (met oplosmiddel). Dit kunt u doen door de dop in te drukken en dan los te draaien;
  • Giet de inhoud van de bruine fles in de witte;
  • Sluit de witte fles goed, houd deze op zijn kant en schud daarna zo’n 15 seconden goed door;
  • Het is belangrijk om voor ieder gebruik de fles opnieuw een seconde of 15 te schudden, zodat de vloeistoffen goed gemengd worden.

Mogelijke bijwerkingen van Ciproxin

U kunt door het gebruik van dit middel te maken krijgen met onder meer de volgende bijwerkingen: diarree, misselijkheid, pijn in de gewrichten, schimmelinfecties, minder eetlust. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts of apotheker.