Home » Allergieën » Acarizax

Wat is Acarizax?

Acarizax is een geneesmiddel dat ervoor zorgt dat uw lichaam minder gevoelig is voor bepaalde stoffen die in de uitwerpselen van huisstofmijt zitten. Het wordt ook een wel een desensibilisatiemiddel genoemd. Het werkzame element in het middel is een allergeenextract dat bestaat uit twee verschillende soorten huisstofmijten: de dermatophagoides farinae en de dermatophagoides pteronyssinus.

Acarizax bestellen zonder recept ↓

Prijs Acarizax € 48,50

  • Dosering: 1 lyofilisaat (smelttablet) is 12 SQ-HDM
  • Prijs Acarizax (incl. online consult): smelttabletten – vanaf € 48,50

Online Apotheek waar u veilig, discreet en snel Acarizax kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waar wordt Acarizax voor gebruikt?

Acarizax AllergieBent u allergisch voor huisstofmijten? Dan kan de arts u dit middel voorschrijven. Een allergie kunt u aan diverse symptomen herkennen, waaronder:

  • Geïrriteerd oogslijmvlies, waardoor u last heeft van ontstoken ogen of ogen die jeuken en tranen;
  • Een ontstoken neusslijmvlies, wat ook wel allergische rhinitis wordt genoemd. U kunt hierdoor bijvoorbeeld last hebben van een verstopte neus of een loopneus;
  • Ook irritatie in keel of mond kan voorkomen. Dit kan zich uiten in een branderig gevoel of in jeuk;
  • Ook in de lagere luchtwegen kunnen klachten ontstaan, zoals benauwdheid.

Ook klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid kunnen ontstaan door een allergische reactie op de huisstofmijt. Omdat deze klachten ook andere oorzaken kunnen hebben, kan het lastig zijn om dan de exacte oorzaak vast te stellen. Lijken de klachten door huisstofmijt te ontstaan? Dan kan Acarizax gebruikt gaan worden.

Zo gebruikt u Acarizax

Acarizax wordt geleverd als smelttabletten, die u als volgt kunt gebruiken:

  • De tabletjes zijn heel zacht, daarom is het van belang dat u deze voorzichtig uit de verpakking haalt. Zorg hierbij voor droge handen;
  • Plaats het tabletje onder de tong en zorg ervoor dat u gedurende 1 minuut niet slikt;
  • Drinkt of eet niets de eerste 5 minuten na inname van de tablet.

Houd er rekening mee dat het 8 tot 14 weken kan duren voordat u verbetering opmerkt. Dit middel dient dan ook langdurig gebruikt te worden.

Mogelijke bijwerkingen Acarizax

Wanneer u dit geneesmiddel voor het eerst gebruikt, is het belangrijk om het eerste half uur onder toezicht te blijven van de arts. De medicatie kan namelijk in sommige gevallen een heftige reactie veroorzaken. Ook minder ernstige bijwerkingen kunnen voorkomen. Denk dan aan bijvoorbeeld jeuk in oren, ogen, of de mond en aan luchtweginfecties. Overleg met uw arts wanneer u veel last heeft van de bijwerkingen.