Home » Alcoholverslaving » Antabus kopen

Wat is Antabuse?

Antabuse (disulfiram) blokkeert een enzym dat betrokken is bij het metaboliseren van de alcoholinname. Disulfiram veroorzaakt zeer onaangename bijwerkingen in combinatie met alcohol in het lichaam. Antabuse wordt gebruikt bij bepaalde mensen met chronisch alcoholisme. Dit geneesmiddel kan u helpen om te voorkomen dat u gaat drinken vanwege de onaangename bijwerkingen die optreden als u alcohol consumeert tijdens het gebruik van Antabuse.

Antabuse bestellen zonder recept ↓

Prijs Antabuse € 83,30

  • Dosering: Antabuse 200 & 400 mg
  • Prijs Antabuse (incl. online consult): tabletten – vanaf € 83,30

Antabus kopenHoe moet ik Antabuse innemen?

Neem Antabuse precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op het etiket van uw voorschrift. Uw arts kan af en toe uw dosis wijzigen om er zeker van te zijn dat u de beste resultaten krijgt. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U hebt regelmatig bloedonderzoek nodig om uw leverfunctie te controleren.
Draag een medisch waarschuwingslabel of een identiteitskaart waarop staat dat u Antabuse inneemt. Elke medische zorgverlener die u behandelt, moet weten dat u disulfiram gebruikt.

Wanneer Antabuse wordt gebruikt als onderdeel van een behandelingsprogramma voor alcoholverslaving of ontgifting, kan uw arts u aanbevelen dit geneesmiddel aan u te geven door een familielid of andere verzorger. Dit is om er zeker van te zijn dat u het geneesmiddel gebruikt zoals het is voorgeschreven als onderdeel van uw behandeling.

Tijdens de behandeling kunnen aanvullende vormen van counseling en/of monitoring worden aanbevolen.

Antabuse bijsluiter

Antabuse bijwerkingen

Krijg medische hulp in noodgevallen als u last heeft van een allergische reactie op Antabuse: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Zelfs kleine hoeveelheden alcohol kunnen onaangename symptomen veroorzaken terwijl Antabuse in uw lichaam zit. Deze symptomen zijn onder andere:

  • blozen (warmte, roodheid of tintelend gevoel);
  • zweten, verhoogde dorst, zwelling, snelle gewichtstoename;
  • misselijkheid, ernstig braken;
  • nekpijn, kloppende hoofdpijn, wazig zicht;
  • pijn op de borst, kortademigheid (zelfs bij lichte inspanning);
  • snelle of kloppende hartslagen of fladderende hartslagen in uw borst;
  • verwarring, zwakte, een draaiend gevoel, een onvast gevoel; of
  • een lichtvoetig gevoel, alsof u zou kunnen uitlekken.