Home » Acne » Androcur

Wat is Androcur?

In het geneesmiddel Androcur zit cyproteronacetaat. Dit is een hormoon met een antiandrogene werking. Dit betekent dat het de werking van de mannelijke hormonen in het lichaam afremt.

Androcur bestellen zonder recept ↓

Prijs Androcur € 48,50

  • Dosering: Androcur 50 mg – 100 mg
  • Prijs Androcur (incl. online consult): 30 gram tabletten – vanaf € 48,50

2 online apotheken waar u veilig, legaal en snel dit medicijn kunt aanschaffen:

Nederland:

België:

Waar wordt Androcur voor gebruikt?

AndrocurZowel mannen als vrouwen hebben androgenen in hun lijf. Wel is deze hoeveelheid bij vrouwen veel kleiner. Deze hormonen stimuleren onder meer de haargroei en hebben effect op de prostaat, zin in seks en de prostaat. Wanneer een vrouw te veel androgenen in het lijf heeft kan er overbeharing ontstaan. Dit wordt ook wel hirsutisme genoemd. Dit komt met name voor op de ledematen, in het gezicht en op de borst. Daarnaast kunnen androgenen ook de werking van de talgklieren beïnvloeden, wat resulteert in een vettere huid en puistjes. Het middel Androcur kan de effecten van dit hormoon verminderen, waardoor de bovengenoemde symptomen afnemen.

Zo gebruikt u Androcur

Hoe u dit middel dient te gebruiken hangt af van de reden van gebruik. Uw arts moet dan ook voorschrijven wat de behandeling wordt. Vrouwen kunnen Androcur gebruiken bij onder meer overbeharing in het gezicht of op het lichaam, maar alleen wanneer andere medicatie geen of onvoldoende effect had. Mannen kunnen het middel onder meer voorgeschreven krijgen om een te sterke geslachtsdrift te verminderen. Ook kan het gebruikt worden als palliatieve behandeling van prostaatkanker, wanneer deze vorm van kanker niet meer te behandelen is. Houd er echter wel rekening mee dat dit middel geen genezende werking heeft bij prostaatkanker.

Het geneesmiddel wordt geleverd in tabletten. U dient de medicatie in te nemen voor de maaltijd. Neem in met wat water.

Mogelijke bijwerkingen Androcur

Geneesmiddelen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Androcur. Mannen en vrouwen kunnen verschillende bijwerkingen ervaren. Vrouwen kunnen onder meer te maken krijgen met huiduitslag, verandering van gewicht en verandering in libido. Mannen kunnen erectiestoornissen ervaren, maar bijvoorbeeld ook leverproblemen en opvliegers. Heeft u veel last van de bijwerkingen? Overleg dan met uw arts of apotheker. Gebruik tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. Gebruik dit geneesmiddel ook niet wanneer u borstvoeding geeft, omdat u baby via de moedermelk stoffen uit het middel binnen kan krijgen. Vertel het uw arts wanneer u last heeft van andere aandoeningen, zodat hij of zij kan beoordelen of u deze medicatie veilig kunt gebruiken.